leaf-3070153_1280

Sådan passer du godt på dit immunforsvar

Vi er mange, der ønsker at leve et langt og sundt liv uden for mange skavanker, men til gengæld med en masse glæde, overskud, sjov, kærlighed og frihed til at gøre, hvad vi vil.

Sådan passer du godt på dit immunforsvar

Vi er mange, der ønsker at leve et langt og sundt liv uden for mange skavanker, men til gengæld med en masse glæde, overskud, sjov, kærlighed og frihed til at gøre, hvad vi vil. En del af nøglen hertil er hjulpet godt på vej af velfungerende immunsystem. Men hvordan får man så det? Immunforsvaret er et komplekst system af celler, væv og organer, der arbejder sammen for at beskytte kroppen mod skadelige og sygdomsfremkaldende organismer som bakterier, vira og parasitter. Et normalt immunsystem er derfor afgørende for at opretholde det generelle helbred og forebygge infektioner og sygdomme.

For at opretholde et godt immunsystem er det vigtigt at spise sundt og varieret, få nok søvn og motionere. Som supplement til dette, kan du vælge også at støtte dit immunforsvar med vitaminer fra kosttilskud. Flere vitaminer og mineraler har nemlig vist sig at have en gavnlig indvirkning på immunsystemet, hvoraf et af de mest populære inkluderer C-vitamin.

Vitamin C

C-vitamin er en antioxidant, og spiller en rolle i produktionen af hvide blodlegemer, C-vitamin findes i fødevarer som citrusfrugter, bær, kiwi og grøntsager som peberfrugt og spinat. Får du noget, men ikke nok vitamin C gennem kosten, kan du evt. supplere med et kosttilskud, der indeholder C vitamin.

Kosttilskud til immunforsvaret

LongoVital C-vitamin er skabt til dig, der ønsker at passe godt på dit immunforsvar. Vitamin C bidrager nemlig til immunsystemets normale funktion og øger optagelsen af jern. Det støtter i øvrigt også den normale dannelse af kollagen, der bl.a. har betydning for en normalfungerende hud, knogler, tænder og tandkød.

Fordi C-vitamin er en antioxidant, bidrager det også til at beskytte cellerne mod oxidativt stress. LongoVital C-vitamin indeholder acerolabær, som indeholder ascorbinsyre, der er en af de mest koncentrerede kilder til C-vitamin fra naturen. Acerolaekstrakt udvindes af acerolabær, som man presser til juice, hvorefter man tørrer juicen og anvender den i tabletterne.

Kosttilskud til tør og ru hals

Har du fået en tør hals, er der heldigvis hjælp at hente. LongoVital Halsmikstur er nemlig naturens egen hjælp mod tør og ru hals. Halsmikstur indeholder ekstrakt af lakrids og urten timian, hvor timian hjælper mod tør og ru hals og svælg. Miksturen indeholder ligeledes xanthangummi, der giver en behagelig følelse af, at miksturen lægger en hinde i halsen. Den anbefalet daglige dosis er 15 ml to gange dagligt til voksne fra 18 år og 15 ml en gang dagligt til børn i alderen 12-18 år.