Den naturlige kilde til C-vitamin: Acerola

Ace.. hvad for noget, tænker du måske. Acerola, hvis latinske navn er Malpighia emarginata, er en tropisk frugt, der gror på buske. Frugten har typisk samme størrelse som et kirsebær, men har en mere rød kulør. Acerola-bærret dyrkes oftest i Caribien og Sydamerika og er noget helt særligt, da det har et naturligt højt indhold af C-vitamin – og fordi det er et bær, er det naturligvis vegetabilsk. Vi mennesker kan ikke selv producere C-vitamin, hvorfor vi er nødt til at få det udefra.

Der er mange kilder til vitamin C

C-vitamin associeres ofte med citrusfrugter, men det findes også i en lang række andre fødevarer f.eks. peberfrugt, brombær, jordbær, guava, mango og kiwi samt grønne grøntsager som broccoli og rosenkål. En af C-vitaminets vigtigste opgaver er forbundet med immunforsvaret, som dagligt beskytter os mod virus og bakterier. C-vitamin øger optagelsen af jern, og så bruger kroppen det til at danne hormonet adrenalin. Adrenalin bruges som signalstof fra nerveceller under fysisk aktivitet, når hjertet f.eks. skal øge pulsen, eller når små hår på armene rejser sig, når det er koldt eller vi får kuldegysninger.

C-vitamin har betydning for dig, da vitaminet:

  • Bidrager til at opretholde en normal funktion af immunsystemet under og efter intensiv fysisk træning. Dette gælder ved et dagligt indtag på 200 mg C-vitamin udover det anbefalede daglige indtag af vitamin C
  • Bidrager til normal kollagen dannelse, som har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder
  • Bidrager til et normalt energistofskifte
  • Bidrager til en normal funktion af nervesystemet
  • Bidrager til en normal funktion af immunforsvaret
  • Bidrager til at beskytte cellerne mod oxidativ stress
  • Bidrager til at reducere træthed og udmattelse
  • Bidrager til at regenerere den reducerede form (antioxidanteffekten) af E-vitamin
  • Øger jernoptagelsen

 

Acerola findes i LongoVital C-vitamin

Læs hele artiklen