Om LongoVital

Klassikere opstår på mange måder – det var for eksempel en middag med krydret mad, der satte gang i udviklingen af LongoVital.

Historien om LongoVital

LongoVital er den unikke kombination af natur og videnskab, der giver dig mulighed for at få mest ud af livet. Vi kalder det naturens eget laboratorium. Nogle ting opstår tilfældigt, og det er netop, hvad der er tilfældet med LongoVital. En krydret middag engang i 1974 skulle blive starten på det, der i snart 50 år har været et af danskernes fortrukne kosttilskud.

Flemming Nørgaard var en mand i sin bedste alder, men efter et langt og virksomt arbejdsliv var han begyndt at føle sig uoplagt. Han søgte professionelt råd, men konklusionen var blot, at han skulle tage den med ro.

År 1974

Året var 1974, og professoren på Københavns Universitet Flemming Nørgaard var spontant taget på restaurant, hvor han fik en stærk og krydret ret. Dagen efter det spontane restaurantbesøg oplevede han imidlertid, at han følte sig bedre tilpas.

Han kunne ikke finde en anden forklaring end, at det måtte have med maden dagen forinden at gøre. Derfor satte han sig for at undersøge, om der var ingredienser i måltidet, der kunne forklare ændringen i hans velvære.

Han opdagede, at flere af de smagsforstærkende urter og krydderier i retten i mange år havde været anvendt traditionelt, så nu var nysgerrigheden for alvor vakt hos den grundige professor.

Flemming satte sig derfor for at finde den rette kombination af urter og vitaminer, så andre kunne få glæde af den positive oplevelse af forbedret velvære.

Flemming Nørgaard troede på sin opdagelse

Det kan virke som en mærkværdig vej at tage, men sammenhængen mellem kostens komponenter og sundhed var i 70’erne ikke noget, der optog sindene lige så meget, som det gør i dag.

Flemming Nørgaard var en ildsjæl, som troede på sin opdagelse, og dermed blev LongoVital skabt.

longovital, flere produkter, laboratorium

Hvad består LongoVital Classic af?

Resultatet af Flemmings forskning blev det nu ikoniske kosttilskud LongoVital Classic. Grundstenen i LongoVital er seks nøje udvalgte urter, som er sammensat med vitale vitaminer, som bidrager til en velfungerende krop og velvære.

LongoVital Classic består af vitaminerne:

  • A-vitamin
  • C-vitamin
  • Niacin
  • E.-vitamin
  • Pantothensyre
  • Vitamin B6
  • Riboflavin (B2)
  • Thiamin (B1)
  • D-vitamin

Vitaminerne A, B6, C og D bidrager bl.a. til immunsystemets normale funktion, mens riboflavin, vitamin B6, niacin og pantothensyre bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

6 nøje udvalgte urter

De førnævnte vitaminer er kombineret med nøje udvalgte urter, som tilsammen er det, der gør LongoVital helt unik. Vi tror nemlig, som Flemming, på naturens egen kraft.

Den originale urteblanding består således af seks urter:

Rosmarinblad
Paprika
Græskarkerner
Pebermynteblad
Røllikeblomst
Hvidtjørnblad- og blomst
botaniske illustrationer © Janne Malmros

I dag kalder vi professorens oprindelige tilskud for LongoVital Classic.

Det er en sand klassiker, som gennem årene har været et af danskernes foretrukne kosttilskud.

Klik videre og bliv klogere på LongoVital