longo vital, tabletform

Den perfekte tabletform

Ny tabletform med inspiration fra naturen, der vil gøre det væsentligt lettere at synke tabletter.

Den perfekte tabletform

Med udgangspunkt i naturen har Orkla Care lanceret, som de første kosttilskudsproducenter nogensinde, en helt ny og designpatenteret tabletform. Det gør det væsentligt lettere at synke tabletter.

Det nye tabletdesign er udviklet i samarbejde med nogle af landets førende forskere på området.

Hvorfor ændre formen?

Kosttilskud kan være nogle forholdsvis store tabletter, der for mange kan være svære at synke, og størrelsen kan få mange forbrugere til at vælge dem fra. Det kan også resultere i at tage færre tabletter end anbefalet og derved ikke nå den gavnlige effekt.

Derfor satte Sanela Seric, farmaceut hos Orkla Care og compliance specialist, i 2014 et forskningsprojekt i gang. Dette blev gjort i samarbejde med en af verdens førende eksperter indenfor området, Daniel Bar-Shalom.

Daniel, der er Associated Professor på Københavns Universitet og ekspert i orale formuleringer, har ledet forskningsindsatsen for at undersøge, hvilken tabletform, der var lettest at synke.

Inspireret af naturen

Forskningsteamet så sig om i naturen, inden de udviklede prototypen på ‘Den Perfekte Tabletform’. For selv de mindste dyr formår at synke kerner fra frugt uden besvær eller gener, hvorefter kernerne naturligt spredes i naturen som en del af livets cyklus.

Det var med udgangspunkt i denne grundtanke, at forskningsteamet arbejdede videre med en mandelformet tablet. Den mandelformede tablet, blev testet op i mod en klassisk rund tablet i forskningsprojektet.

Forskningsresultaterne, der er blevet offentliggjort i forskningstidsskriftet ”Tablets and Capsules” i januar 2016, viste med al tydelighed, at den mandelformede tablet var signifikant lettere at synke end de klassiske runde tabletter

Longo produkter med den nye tabletform

På baggrund af studiet har Orkla Care skiftet til den nye tabletform i en række af kosttilskud.

Læs om forskningsprojektet her