overgangsalder

Sådan understøtter du en god overgangsalder

Overgangsalderen er en naturlig og uundgåelig biologisk proces, der markerer afslutningen på en kvindes reproduktive år. I denne periode gennemgår kroppen mange forandringer både fysisk og mentalt, og det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor meget og hvordan man påvirkes.

Sådan understøtter du en god overgangsalder

Overgangsalderen er en naturlig og uundgåelig biologisk proces, der markerer afslutningen på en kvindes reproduktive år. I denne periode gennemgår kroppen mange forandringer både fysisk og mentalt, og det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde, hvor meget og hvordan man påvirkes. Mens denne periode (for langt de fleste) er helt uundgåelig, findes der dog måder, man kan understøtte overgangsalderen, så den bliver så behagelig at komme igennem som muligt.

De første tegn på overgangsalder

Overgangsalderen eller menopausen, som den også bliver kaldt, opstår typisk i 45-55 årsalderen, men kan vise sig både tidligere og senere. Den helt store spiller er ændringen i hormonerne, hvor et fald i østrogen- og progesteronniveauet kan forårsage en række symptomer som hedeture, vægtstigning, humørsvingninger, koncentrationsbesvær, vaginal tørhed, søvnforstyrrelser for blot at nævne nogle. Det er også faldet i østrogen og progesteron, der gør, at menstruationen ophører. For nogle stopper blødningerne brat, mens andre kan opleve, at den udebliver nogle måneder, kommer igen og så stopper helt.

Sådan understøtter du din overgangsalder med kosttilskud

Oplever du gener som hede- og svedeture, rastløshed og humørsvingninger som følge af overgangsalderen, kan et kosttilskud måske være gavnligt for dig. LongoVital Menopause er et kosttilskud udviklet særligt til kvinder i overgangsalderen. Det indeholder blandt andet rødkløver, som hjælper til at opretholde en rolig og behagelig overgangsalder. Rødkløver reducerer gener relateret hertil som hedeture, rastløshed, humørsvingninger og irritabilitet. LongoVital Menopause indeholder ligeledes humle samt B6-vitamin og biotin. B6 bidrager til at regulere hormonaktiviteten og biotin bidrager til vedligeholdelse af normale slimhinder.

Når du har passeret 50 år, er der samtidig særlige vitaminer og mineraler, du bør være opmærksom på – blandt andet calcium og D-vitamin. Efterhånden som vi bliver ældre, mister vi mere knoglemasse end tidligere. Her er calcium og vitamin D essentielle næringsstoffer. Calcium er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler. Vitamin D hjælper til at vedligeholde normale knogler. Læs meget mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du har passeret de 50 år lige her.

LongoVital 50+ er et multivitamin og -mineralprodukt. Det er særligt tilpasset dig, der er fyldt de 50. Foruden de vitaminer samt de 6 særlige urter, du finder i LongoVital Classic, indeholder LongoVital 50+ også et øget indhold af vitamin D, B6, B12 samt folsyre, som bidrager til immunsystemets normale funktion samt calcium, som er nødvendigt for vedligeholdelse af normale tænder og knogler.