longovital, hero, forside, 16-9

Multivitamin - hvad skal jeg vælge?

Kosttilskud er nemt og populært. Og med god grund. For med en travl livsstil, kan det være svært hver dag at nå de der seks stykker frugt og grønt, den rette mængde kalk, få nok sollys og hvad det ellers kræver at nå op på de anbefalede mængder af vitaminer og mineraler.

botaniske illustrationer © Janne Malmros

Multivitamin – hvad skal jeg vælge?

Kosttilskud er nemt og populært. Og med god grund. For med en travl livsstil, kan det være svært hver dag at nå de der seks stykker frugt og grønt, den rette mængde kalk, få nok sollys og hvad det ellers kræver at nå op på de anbefalede mængder af vitaminer og mineraler. Her er et tilskud af multivitamin en glimrende hjælp til, at du får de essentielle vitaminer og mineraler, som din krop har brug for.

LongoVital tilbyder hele seks forskellige multivitamintilskud, der er tilpasset forskellige behov – alt efter, hvor du er i livet. Fælles for de seks multivitamintilskud er, at de alle indeholder LongoVitals originale og unikke urteblanding: rosmarinblad, paprika, græskarkerner, pebermynteblad, røllikeblomst og hvidtjørnblad og -blomst, som har været elsket og anvendt i mere end 50 år. I guiden herunder kan du blive klogere på, hvilket multivitaminkosttilskud, der passer til netop dig, dine behov – lige præcis der, hvor du er i livet.

LongoVital Classic

LongoVital Classic er til dig, der får en varieret kost, men som gerne vil give dig selv ekstra vitaminer og de velkendte LongoVital urter. Classic består af vitaminerne A, C, Niacin, E, Pantothensyre, B6, Riboflavin (B2), Thiamin (B1) og D. Vitaminerne A, B6, C og D bidrager til immunsystemets normale funktion, mens riboflavin, vitamin B6, niacin og pantothensyre bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

LongoVital 50+

LongoVital 50+ er til dig, der har passeret de 50. For selvom alder blot er et tal, kan der være god grund til tælle, når det kommer til mineraler og vitaminer. LongoVital 50+ bygger på LongoVital Classic, som indeholder et udvalg af vigtige vitaminer og derudover tilsat ekstra udvalgte mineraler og vitaminer, der passer særligt godt til dig, der har passeret de 50. LongoVital 50+ har et øget indhold af vitamin B6, B12, D samt folsyre, der bidrager til immunforsvarets normale funktion. Calcium er nødvendigt for vedligeholdelsen af normale knogler og tænder, mens magnesium og vitamin D bidrager til at vedligeholde normale knogler og tænder. Zink bidrager til at vedligeholde et normalt syn.

LongoVital Feminin

LongoVital Feminin er et multivitamintilskud særligt tilpasset kvinder. Det bygger på LongoVital Classic, men er grundet det høje indhold af jern særlig velegnet til menstruerende, der har øget jernbehov. Jern bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Feminin indeholder i øvrigt hele 11 vitaminer og 3 mineraler, som er særlig relevante for kvinder. Det gælder blandt andet selen, som bidrager til at vedligeholde et normalt hår og normale negle. Vitamin D bidrager til at vedligeholde normale knogler og tænder samt en normal muskelfunktion og immunsystemets normale funktion. Zink bidrager til en normal frugtbarhed og reproduktion, vedligeholdelse af normalt syn, hår og hud samt normale negle. Desuden bidrager zink til immunsystemets normale funktion. Er du gravid, eller ønsker at være det, bidrager folsyre til vævsvæksten under graviditeten, normal bloddannelse, immunsystemets normale funktion og at mindske træthed og udmattelse.

LongoVital Aktiv

LongoVital Aktiv er til dig, der lever et liv, der kræver, at du kan præstere både fysisk og mentalt. Kosttilskuddet har et højt indhold af vitamin C, som bidrager til at vedligeholde immunsystemets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning. Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 200 mg ud over det anbefalede daglige indtag af vitamin C (dette opnås ved 3 tabletter). Vitamin D og magnesium bidrager til at vedligeholde en normal muskelfunktion. Vitamin C bidrager til normal dannelse af kollagen, som har betydning for normalt fungerende knogler og bidrager desuden til at mindske træthed og udmattelse. Jern bidrager til en normal ilttransport i kroppen. Vil du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i en aktiv livsstil, kan du læse med her.

LongoVital Energi

LongoVital Energi er til dig, der ønsker hånd til at opretholde et normalt energiniveau. LongoVital Energi indeholder ginseng (Panax ginseng C. A. Meyer), som er en af de ældste og mest traditionsrige planter i Østasien. Vi har opdateret indholdet, så  LongoVital Energi nu indeholder Vitamin K samt ekstra D-vitamin. Vitamin K bidrager bl.a. til en normal blodkoagulation og opretholdelse af normale knogler. Indholdet af vitamin C, B2, B6, niacin og pantothensyre i LongoVital Energi svarer til 100 % RI og bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Derudover indeholder LongoVital Energi naturligvis også de 6 klassiske Longo Vital-urter rosmarinblad, paprika, græskarkerner, pebermynteblad, røllikeblomst og hvidtjørnblad og -blomst.