”Snak om det!” – Overgangsalderen behøver ikke være et tabu

”Snak om det! Det betyder meget at have en at tale med om det,” siger Helle, mens veninden Jane supplerer: ”Ja, en at betro sig til. Man kan ikke forvente, at manden derhjemme altid forstår det.”

Da de to veninder Helle og Jane på henholdsvis 54 og 52 begge gik i overgangsalderen for 3-4 år siden, var de glade for at have hinanden at dele den nye livsfase med, og det er de stadig den dag i dag. ”Vi bruger hinanden til det hele!” siger Jane, mens Helle supplerer ”Jeg tror ikke, vores mænd helt forstår det! Derfor er det rart at kunne tale med en, der selv har været igennem det.” For de to veninder har det nemlig været afgørende, at de har haft hinanden som støtte igennem overgangsalderen.

Helle og Jane om overgangsalderen og test af Longo Overgangsalder

”Der er jo ikke noget pinligt i det!”

”Der er jo ikke noget pinligt i det! Derfor snakker vi også bare om det. Også om nogle af de gener, som for nogle måske kan være lidt svære at tale om som fx tørre slimhinder osv.,” siger Helle og forklarer, at de også ofte joker med det. De to veninder oplever dog, at der er nogle ting, som kan være sværere at tale om end andet, og det er ærgerligt, for overgangsalderen er en helt naturlig del af livet, som alle kvinder skal igennem på et tidspunkt. ”Det er jo en naturlig ting for os kvinder, så snak med hinanden om det! Og prøv at lade være med at gøre det til et tabu,” siger Jane og fortsætter: ”Jeg tror faktisk, at mange kvinder er bange for at tale om det.”

”Det har nærmest taget ALLE mine hedeture om dagen”

Selvom ingen af de to veninder har oplevet problemer med de klassiske humørsvingninger, har overgangsalderen bestemt ikke været helt let for hverken Helle eller Jane. De har nemlig begge døjet med både hedeture og tørre slimhinder, som mange kvinder i overgangsalderen er plaget af. Dog har de begge mærket god effekt af Longo Overgangsalder, som indeholder rødkløver. ”Det har nærmest taget ALLE mine hedeture om dagen. Der skulle ikke ret meget til, før jeg svedte før, men det gør jeg ikke mere. Så for mig har det virket!” siger Jane. Og også Helle har mærket effekt af tilskuddet: ”Jeg synes, det har hjulpet! Jeg har ikke så mange udbrud om dagen længere,” fortæller hun om hedeturene, som hun, efter hun er begyndt at tage et tilskud af rødkløver fra Longo Overgangsalder, oplever, er blevet mindre generende i hverdagen. Veninderne er derfor ikke i tvivl om, at de kunne finde på at give anbefalingen af Longo Overgangsalder videre til andre kvinder i samme situation som dem: ”Det kunne jeg sagtens finde på, der er jo mange, der er hårdt ramt,” siger Helle.  

Longo Overgangsalder

Oplever du også gener ved overgangsalderen? Longo Overgangsalder er et kosttilskud særligt udviklet til kvinder i overgangsalderen. Kosttilskuddet indeholder rødkløver, som hjælper til at opretholde en rolig og behagelig overgangsalder og håndtere gener relateret hertil som hedeture, svedeture, rastløshed og humørsvingninger. Longo Overgangsalder indeholder også humle og derudover B6-vitamin, der bidrager til at regulere hormonaktiviteten, samt biotin, der bidrager til vedligeholdelse af normale slimhinder.Longo Overgangsalder

Læs hele artiklen