”Vi vidste jo godt, det nok ville komme tidligt”

”Vi vidste jo godt, det nok ville komme tidligt”

Søstrene Helle og Vibeke ved, hvor vigtigt det er at have nogen at spejle sig i, når livet går ind i en ny fase som overgangsalderen. De gik nemlig begge i overgangsalderen forholdsvist tidligt, da de var i henholdsvis starten og midten af 40’erne. Det kom ikke som en overraskelse. Det ligger nemlig til familien, og både deres mor og storesøster gik også i overgangsalderen, da de var i 40’erne. ”Vi har været forberedt på det, vi vidste jo godt, det nok ville komme tidligt,” siger Helle og forklarer, at selvom overgangsalderen ikke var noget, de talte synderligt meget med deres mor om, da hun var i den fase af livet, har de altid vidst, at de formentligt også ville gå tidligt i overgangsalder, og der har det været rart at have familien at spejle sig i. Netop derfor er de også begge fortalere for, at vi kvinder husker at tale med hinanden om overgangsalderen – det gælder ikke kun dem, vi er genetisk beslægtet med, men også veninder og omgangskredsen generelt.

Både Helle og Vibeke har mærket overgangsalderens gener, og særligt hede- og svedeturene har været til gene for dem begge.

”Jeg synes ikke, der er så mange, der taler om det”

”Man skal lære at leve med den krop, man nu engang har,” siger Vibeke og fortsætter: ”Jeg er nået dertil, hvor jeg er ligeglad med, hvad folk tænker. En erkendelse af, at man er, som man er. Det har jeg et par veninder, som godt kunne lære noget af.” De oplever nemlig, at krop og overgangsalderen kan være et tabu for mange kvinder.

Selvom hverken Helle eller storesøsteren Vibeke har problemer med at tale om overgangsalderen og de gener, der for dem ligesom for mange andre kvinder følger med, oplever de, at det kan være sværere for nogen, og det, synes de, er ærgerligt. De har nemlig selv haft glæde af at have haft hinanden at spejle sig i, når kroppen har været i forandring. ”Jeg har personligt ikke haft noget problem med at tale om det, men jeg synes ikke, der er så mange, der taler om det, og det, synes jeg da, er ærgerligt,” siger Helle.

Hjælp til hedeturene

Både Helle og Vibeke har mærket overgangsalderens gener, og særligt hede- og svedeturene har været til gene for dem begge. ”Jeg har haft hedeture – full blown! På alle tider af døgnet,” siger Helle, der ofte har oplevet, at hun har været nødt til at stå op om midt natten for at skifte sengetøj. ”Det er jo irriterende!” siger hun, mens Vibeke supplerer: ”Jeg kunne ikke sove ordentligt på grund af svedeturene. Det har været det værste! Og så har jeg haft ekstremt tørre slimhinder.” Men begge har haft glæde af et dagligt tilskud af Longo Overgangsalder, som indeholder rødkløver.

”Jeg sover faktisk bedre, efter jeg er begyndt at tage et tilskud af Longo Overgangsalder. Nu kan nemlig jeg sove igennem, fordi jeg sveder mindre. Jeg har slet ikke de der kraftige svedeture nu,” siger Vibeke, der har mærket god effekt af Longo Overgangsalder, og for søsteren Helle har det også gjort en forskel: ”Jeg synes, det har hjulpet! Jeg sveder ikke så meget mere. Der har været færre svedeture.”

Longo Overgangsalder

Oplever du ligesom Helle og Vibeke gener i forbindelse med overgangsalderen? Longo Overgangsalder er et kosttilskud særligt udviklet til kvinder i overgangsalderen. Kosttilskuddet indeholder rødkløver, som hjælper til at opretholde en rolig og behagelig overgangsalder og håndtere gener relateret hertil som hedeture, svedeture, rastløshed og humørsvingninger. Longo Overgangsalder indeholder også humle og derudover B6-vitamin, der bidrager til at regulere hormonaktiviteten, samt biotin, der bidrager til vedligeholdelse af normale slimhinder. Longo Overgangsalder

 

Læs hele artiklen